Ik Creëer Mijn Wereld op NOT 2019 gelanceerd

Nieuwe lesmethode PO: Verhoogt zelfvertrouwen en
stimuleert kinderen vorm te geven aan hun ideale samenleving

‘Ik creëer mijn wereld’ op NOT 2019 gelanceerd


‘Ik creëer mijn wereld’ is een nieuwe, online lesmethode voor het primair onderwijs, die leerlingen
van groep 1 t/m 8 prikkelt hun kijk op zichzelf en de wereld te verkennen. In creatieve lessen worden ze zich bewust van de kracht van hun gedachten en leren ze daarmee hun gevoel, gedrag en de wereld om hen heen te beïnvloeden. Het resultaat: speelse lessen met diepgang, meer saamhorigheid en weerbare kinderen die groots durven dromen over de toekomst. De nieuwe lesmethode wordt tijdens de NOT in januari 2019 officieel gelanceerd en kan daar direct besteld worden.

Het toekomstgerichte lesmateriaal spreekt de verbeeldingskracht van kinderen aan met mindfulness, creatieve knutselopdrachten, multimedia en spel. Daarnaast biedt het docenten verdieping, doordat coachtechnieken en psychologische talent- en gedragsmodellen vertaald zijn naar laagdrempelige en eenvoudig toepasbare (kennis)lessen om acht jaar lang mee aan de slag te gaan. Op die manier geeft ‘Ik creëer mijn wereld’ leerlingen een duurzame en echt stevige basis mee.


De kracht van gedachten ontdekken
Droom groots en begin bij jezelf is het credo van ‘Ik creëer mijn wereld’. Via kleurrijke digibordverhalen en multimediaclips krijgen kinderen een nieuwe kijk op zichzelf en de wereld om hen heen. Daarna gaat u in lessen met de kinderen aan de slag om ze bewust te maken van hun eigen gedachten, gevoel en gedrag. U leert ze dit beïnvloeden door het formuleren van positieve gedachten, met fantasie, creativiteit, verbeeldingskracht, adem en door de aandacht te richten op de binnenwereld.

De wereld om je heen positief beïnvloeden
Van daaruit richten de kinderen vervolgens weer de blik naar buiten en leren ze contact maken met anderen en de wereld om hen heen beïnvloeden. Door positief te communiceren en in creatieve groepsopdrachten ervaren ze hoe het is om zélf het startpunt te zijn van oplossingen, positief groepsgedrag en een inspirerende wereld om hen heen. In de opdrachten diepen leerlingen thema’s uit als: de ideale samenleving, eigen waarheid, diversiteit, van elkaar leren, religie en spiritualiteit, vrijheid, geluk, vrede, duurzaamheid en respect.

Concrete invulling voor kerndoelen
‘Ik creëer mijn wereld’ sluit aan bij Bekrachtigd en Bewust Burgerschap en biedt modules op het gebied van: sociaal-emotionele vorming, talentontdekking, media-empowerment, digitale geletterdheid en groepsvorming (forming, storming, norming en performing). U werkt aan deze deelgebieden binnen de kerndoelen voor wereldoriëntatie, taal en kunstzinnige vorming. Alle modules zijn geheel gericht op de 21e eeuwse vaardigheden en sluiten aan op COTAN volgsystemen. ‘Ik creëer mijn wereld’ wordt voortdurend afgestemd op de ontwikkelingen omtrent het nieuwe curriculum, zodat uw lessen altijd up to date zijn.

Beleef zelf ‘Ik creëer mijn wereld’ op NOT
U vindt ons op het startersatelier achter in de hal voor didactiek, in stand:
01BV.B129