Het is weer lente! Iedereen heeft er weer zin in? Of last van voorjaarsmoeheid… welk motivatietype bent u?

Het is weer lente, de zon schijnt. Iedereen heeft er weer zin in? Of heeft u ook last van voorjaarsmoeheid. Wist u dat werkmotivatie voor iedereen op een andere manier tot stand komt? De één werkt vanuit inspiratie en verliest energie als er geen plezier of betekenis zit aan het werk.

Anderen hebben echter een intrinsieke motivatie tot hard werken en discipline waar trots uit gehaald wordt. Maar verliezen energie als dat niet gezien en gewaardeerd wordt en ze blijvend aangemoedigd worden harder te werken of het (schijnbaar) uitblijven van resultaten. Welk motivatie type bent u? Of herkent u beide? En uw docenten? Uw leerlingen? Wees bewust, soms vraagt de ene of de andere iedere leerling of leerkracht om een andere aanpak.

In de methode sociaal-emotionele vaardigheden PO gericht op 21e eeuwse vaardigheden en Burgerschap van Ik Creëer Mijn Wereld ontdekken docent en leerlingen in de bovenbouw alles over hun gedrag, werkvoorkeuren en talenten. Zelfkennis voor meer zelfsturing en zelfvertrouwen en kennis van anderen voor meer begrip, betere samenwerking en meer harmonie. Misschien ook interessant voor u?