FAQ – Veelgestelde vragen

Naar aanleiding van de gesprekken met u merken we dat er geregeld dezelfde vragen terugkomen. Deze hebben we voor u uitgewerkt om nog meer duidelijkheid te bieden over de meerwaarde van het lesmateriaal Ik Creëer Mijn Wereld (ICMW), in de overvloed van methoden, technieken, hulpmiddelen en lesmaterialen die u regelmatig aangeboden krijgt. Heeft u nog meer of andere vragen? Neem gerust contact met ons op via info@icmw.nl, we staan u graag te woord!

Het lesmateriaal kunt u inzetten als een gehele methode sociaal-emotioneel leren, maar kan ook prima naast uw bestaande methode dienen als methode voor 21e eeuwse vaardigheden.

  • Veel methodes sociaal emotioneel gaan alleen in op het topje van de ijsberg gedrag. Onze methode verdiept hierin uw aanbod en biedt lessen voor andere momenten in het rooster (taal, kunst, kring, etc)
  • U behandelt ALLE 21e eeuwse vaardigheden vanaf de basis.
  • U kunt modulair en doelgericht lessen kiezen.

Bovendien gaat het aanbod van ik creëer mijn wereld nog verder dan alleen een sociaal-emotionele methode.
Het biedt technieken uit de vakpraktijk van communicatie, zoals lessen over feedback geven, of presenteren*. Of verdiepende oefeningen uit het werkveld psychologie op het gebied van samenwerktechnieken. Of wat denkt u van technieken uit het werkveld Creatie zoals een les brainstormen, een persoonlijke website maken*, een mooie powerpoint presentatie* maken. Ook gaan we uitgebreid in op mediaveiligheid. Bijvoorbeeld, wat is waar in media? Hoe verdraaien media de feiten, weet met wie je praat online, sociaal mediagedrag of cyberpesten.
* in lesblok 2, 3 of 4.

Ja het aanbod van alle vier de lesblokken biedt een compleet pakket waar alle 21e eeuwse vaardigheden uitgebreid in terugkomen gedurende het jaar, in alle groepen.

Het bindende thema komt uit het inleidende verhaal over een levensthema en is daardoor vaak sociaal-emotioneel van aard, maar op deze manier betrekken de kinderen het leren van de vaardigheden op zichzelf omdat ze zich herkennen in een karakter of situatie uit het sprookje of uit de fabel. Ze zien hoe alle vaardigheden die ze leren op school van belang zijn in hun eigen leven.

Binnen het thema biedt het lesmateriaal kinderen doelgerichte oefeningen voor vaardigheden als samenwerken, communiceren, sociaal cultureel burgerschap, kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, mediawijsheid etc.

Ja dat kan. Echter de praktijk leert dat een geheel nieuwe methode het best door het hele team gedragen wordt als iedereen actief betrokken en enthousiast gemaakt wordt. We bieden u de mogelijkheid van interactieve presentatiemiddag tot geheel implementatietraject.

We raden aan het team (eventueel in delen) een workshop te laten doen, geschikt voor een studie middag, waar docenten interactief met de stof aan de slag gaan en alvast de basisprincipes van het lesmateriaal eigen maken. Ze verdiepen en verbreden hiermee hun kennis over sociaal-emotionele vorming, 21e eeuwse vaardigheden, communicatie en creatie. Ze ervaren zelf het effect van bepaalde lessen en krijgen inzicht in de mogelijkheden voor eigen inbreng en het inpassen in de huidige structuur.

Een Workshop voor ongeveer 20 p 1 dagdeel van 2,5 uur kost u €199,-

Een implementatietraject bestaat uit meerdere uren coaching in de klas. Vraag naar info op info@icmw.nl

Wij verzorgen cursussen voor uw behoefte op maat. Daarnaast adviseren we een implementatietraject om ervoor te zorgen dat docenten weten hoe ze met het lesmateriaal kunnen werken en de methode ook daadwerkelijk tot leven komt in de klas. Als u de licentie aanschaft wilt u tenslotte ook dat de kinderen er profijt van hebben. Vraag naar info via info@icmw.nl.

Wij zijn opgenomen in het leerlingvolgsysteem van ZIEN en hebben een werkwijzer voor Zien en Viseon. Een werkwijzer voor Scol volgt.

DEMO en Pilot

Wilt u een voorproefje van de lessen?  Laat hier uw email adres achter, wij sturen u vervolgens een e-mail met een download link. U kunt dan gratis wat voorbeelden downloaden van het lesmateriaal en een impressie krijgen van de online leeromgeving.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Met Ik Creëer Mijn Wereld zet u kinderen sociaal-emotioneel in hun kracht zodat zij de wereld goed aan kunnen.